Poszukaj

środa, 23 marca 2016

Ciastko francuskie z jabłkami i cynamonem



Na większości blogów jest teraz czas świątecznych, czasochłonnych wypieków. U mnie dziś mało świątecznie. Jednak przepis można wykorzystać w przypadku niespodziewanych gości także w czasie Świąt ;) Tylko nie zapomnijcie kupić ciasta francuskiego ! 


Ciastko francuskie z jabłkami i cynamonem 

gotowe ciasto francuskie
jabłko
cynamon
cukier ( opcjonalnie) 

Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty i nacinamy jak na zdjęciu.



Róg ciasta francuskiego przekładamy na przeciwną stronę.


To samo robimy z drugim.


Środek ciasta nakłuwamy widelcem. Układamy pokrojone w plastry jabłka, posypujemy cynamonem, dodatkowo można także dodać odrobinę cukru. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 15 minut.

Smacznego !



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz