Poszukaj

czwartek, 17 marca 2016

Jajka faszerowane z curry



Jajka z tego przepisu są lekko pikantne, mają ciekawy smak. Warto wypróbować i urozmaicić trochę świąteczne menu. 


Jajka faszerowane z curry 

3 jajka
1,5 łyżeczki curry
1 łyżeczka majonezu
sól

Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą i odstawiamy do ostygnięcia.Jajka obieramy i kroimy na pół. Do miseczki wkładamy wszystkie żółtka oraz 2 połówki jajka.Dosypujemy 1,5 łyżeczki curry, szczyptę soli oraz dodajemy łyżeczkę majonezu.Rozgniatamy widelcem lub blendujemy na gładką masę. Połówki jajek napełniamy powstałą masą. Ozdabiamy dowoloną zieleniną.

Smacznego ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz