Poszukaj

czwartek, 24 marca 2016

Jajka faszerowane z wędzoną papryką



Wędzona papryka jest świetnym produktem. Doskonale podkreśla smak wielu potraw. Dzisiaj wykorzystałam ją do jajek faszerowanych. Jajkami faszerowanymi z wędzoną papryką można przetestować czujność mięsożernych domowników. Smakiem przypominają jajka z dodatkiem wędzonego boczku.




Jajka faszerowane z wędzoną papryką

3 jajka
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki
szczypta soli

Jajka gotujemy, obieramy, przekrawamy na pół. Do miseczki wkładamy wszystkie żółtka oraz dwie połówki jajka. Rozdrabniamy widelcem lub blendujemy. Dosypujemy łyżeczkę papryki oraz szczyptę soli, dodajemy 1 łyżkę majonezu. Mieszamy. Masą wypełniamy jajka. 

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz