Poszukaj

poniedziałek, 21 marca 2016

Racuchy z jabłkami bez drożdży



Dzisiaj bardzo smaczne i puszyste racuchy. Są bez dodatku drożdży, więc robi się je szybko. Ciasto z tego przepisu wychodzi dość gęste, tak ma być. U nas racuchy z dodatkiem jabłka, ale już mnie kusi żeby wypróbować z innymi owocami. 



Racuchy z jabłkami bez drożdży (8-10 sztuk)

1 szklanka mleka
2 szklanki mąki pszennej
1 jajko
2-3 łyżki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
olej do smażenia

Jajko wbijamy do naczynia, wsypujemy cukier i mieszamy energicznie, aż do uzyskania puszystej masy. Stopniowo dodajemy mąkę, proszek, mleko i szczyptę soli. Wszystkie składniki mieszamy. Wrzucamy jabłka pokrojne w plastry lub kostkę. Mieszamy żeby połączyć ciasto z jabłkami. Smażymy na rozgrzanym oleju aż będą rumiane. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz