Poszukaj

wtorek, 5 kwietnia 2016

Surówka z pomidorem, ogórkiem, czerwoną cebulą i czubricą


Pogoda za oknem wiosenna, to i wiosenny wpis. Smaczna i prosta w wykonaniu surówka, którą można podać jako dodatek do obiadu lub samodzielny posiłek. Ja swoją zjadłam na wczorajszą kolację, żeby nie było za zdrowo z pieczywem pszennym ;) 




Surówka z pomidorem, ogórkiem, czerwoną cebulą i czubricą 

1 średniej wielkości ogórek
4 średniej wielkości pomidory
1/4 czerwonej cebuli
2-3 łyżeczki czubricy zielonej
sól (opcjonalnie)


Ogórki obieramy ze skóry, kroimy w kostkę. Dodajemy pokrojone pomidory i drobno posiekaną cebulę. Posypujemy 2-3 łyżeczkami czubricy i mieszamy. Możemy posolić, jednak smak bez dodatku soli jest i tak wyrazisty. 

Smacznego ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz